23 January 2010

Panas Hati

Last night geram betul aku...
Geram dengan hubby..
Geram dengan si kecik tur...

Hubby dah selamat ke lala land...
Aku pun on the go....dah lar kaki cramp...
Sengal betollar dah 2 hari sakit kaki...
Kalo boleh tukar pakai dah lama ku cari kaki baru....

Si kecik tur buat hal pulak tengah malam-malam buta...
Dah tau mama-papa-penat-macam-nak-pengsan bole dia terkinja-kinja atas katil...
Siap buat aksi akrobatik melenting-lenting kat badan papa yang gebu tur
Aku dah tak amik pusing biarlar asal Tihi tak kacau mama.. dah tak larat...badan penat..

Tiba-tiba hubby boleh kejut aku suruh tidokan anak...
Aku buat-buat tak dengar...huh kejam tak haku...
Jap lagi hubby paksa bangun sound aku suh bangunnnn..

Tengah-tengah malam juga aku jadi perempuan-hijau-rambut-gerbang-bangun-dari-tido

"awak fiza penat..awak lar tidokan fatihi boleyy??"
"abis awak ingat zaki x penat, dah lar keluar subuh balik malam awak x pikir ker"
"fiza lain fiza kuli orang suruhan kena buat itu ini ikut arahan!!
awak lain awak arahkan orang awak buat itu ini kalo penat boleh rest .."


Actually rasa bersalam pun ader sebab cakap macam tur kt hubby..."yang minta maap*
Tapi aku nak juga hubby faham aku pun penat...
Pastu hubby pun terdiam... tetiba jer..
"tihi jom cepat kita tido,mama dah naik hantuangin nanti kena babap papa tak tau"
End up hubby yang tidokan Fatihi....
So malam td mama jengah Fatihi tido peluk leher papa
Yer lar nak peluk pinggang ramping papa tak sampai...
Tihi tak peluk mama pun....*sebak*





1 comment:

Ayu SHAMZA EaRyMuA said...

cian tihi n papa tihi.. seb baek tak tukar jadik nyai gondrong berambot ijau, hehehe.. lama tak dengar kaba ko kan.. bila nak ada adik tihi ni.. nak dengar citer adik tihi plk..