15 December 2010

Weekend Gateway

Cuti weekend last week yg dh berkurun ni ..kurun ke cakap lar bulan lepas sudah..kita org gi Melaka .Lagipun dekat ngan Johor so taklar sakit pinggang nak duk berjam jam dlm keretapi ni..tipu jer ..naik kete sudah.Melaka ni byk tempat tempat bersejarah yg bole kita lawati hahaa ayat tak bole blahh.Ni dah jadi mak orang haruslah cenggini..sila ngaku..
Yang paling dasat kita orang telah berjaya utk tidak singgah atau cuba cuba utk menyinggah di mana mana shopping mall yg ada di sini.. harus bangga lakiku dpt bini gini rupa...jimat.. Sebenarnya x bawa stroller so padan lar muka...Destinasi pilihan adalah ke zoo..Zoo Melaka yer bukan Zoo Negara..
Saje nak expose fatihi ngan animals..yang tak tahan sumer dia cakap betul walaupun byk tak betul, lembu jadi kuda , burung bukan burung tapi birds..hahaa dan tau rupa gajah rupa monyet hahaa hepi mak



Tempat wajib posing kn nnti dah beso mama cite x caya pulak





Chenta hati walaupun makan hati




Bagus betol budak ni sblm melihat binatang haruslar membaca dulu kan nnti papa kelentong gajah tur badak sumbu siku kan ajer....lariiiks




Abaikan lengan yg dah rupa belalai gajah ... Samekee
Berani cakaplar!!!



Menunggang Blacky nasib ko kar black xpe cepat sket kurus yer




Haha Tihi tak pandai nak buat "peace"...

Sekian dulu cerita di Zoo Melaka mmg lar adeke org pg sana panggil Zoo Johor..ade ade...
.


- Posted using BlogPress from my iPhone

16 November 2010

Happy Weekend

Dah lama x update..
Orang update
seminggu sekali haku update 3 bulan sekali...muahaha..
Fatihi dah semakin bujang tahun depan bulan Jan dia dah masuk 3 tahun..cepatkan dan Tihi masih seorang lagi.
Last weekend bawa si kecik tur mengukur mall kt Kluang ni...budak kecik pun tau nak berjalan "ma jom ma gi kuang mall gi giant yie nat arr duk umah" PENAT yer!!!!mama yg penat nak rercabut pinggang kemas mainan dia bersepah sepah.."pat ma kai dudung" hahaa bagus anak mama ni alim gitu...ikut perangai saper lar ni...
Pergi mall tak bawa stroller Fatihi bukan kemain excited.Tak main arr dukung dukung si kecik tur tak hingin dia..Hubby ajak mkn kt SR sebelum operasi mengukur mall dimulakan..tp si kecik ni dah pandai demand siap tunjuk tunjuk kek kek yg dia suka.Hubby pun layankan sebab kek kek yg dia suka adalah memenuhi tekak mak bapaknya..ekekee..Kek saje x cukup OK maka haruslah disertakan dgn beberapa sajian yg sememangnya boleh merosakkan diet semingguku...erm dietke....




Air ni si kecik punya sorang..mama tukang pegang jer













HAPPY WEEKEND UOLS


- Posted using BlogPress from my iPhone

22 April 2010

Semuanya di hujung jariii....

Lama betol blog ni tak berupdate.Macam takde idea jer nak tulis..tapi kalo blogwalking bukan kemain,kalo ader award blogwalking tegar confirm dapat...

Okiee sekarang ini sangat hepiiii kerana sudah boleh surfing-blogwalking-facebooking-blogging anytime anywhere...hepi makkk...tak perlu lagi nak tunggu wifi connection,stx zone dan yang sewaktu dengannya ..heheee sbb sy telah melanggan celcom data package RM38 sungguh mudah ,murah dan berbaloi-baloi.

As for me data RM38 ni OK sbb just nak browse through mobile. Kalo nak guna PC atau laptop tak recommend OK...speed dia 128 kbps .The data is limited to 500MB per month. If you exceed this data limit, you will experience slower speed for the month. Kini semuanya dihujung jari jer...huhu... kalo sebelum ni bayar bil untuk data jer dah seratus lebih sebulan.. itu baru sebulan..kalo berbulan-bulan mau bengkok poket laki haku ..

Thank laling hubby sbb belikan handphone E-series ni. Mmg sangat bestlar for internet use and 2 thumbs up for the pics yang sangat clear...walaupun x boleh lawan dengan kuality compact camera tp senang nak usung ke sana sini...mudah... all in one... oh yerr...entry kali ini ditulis via hp..see..mudahkan ...ekeke...

Dan yang paling best sekali ialah
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




WOW....thank you CELCOM i lap you.....
Best tak??
Apa lagi jomlar beramai-ramai subcribe CELCOM DATA...berbaloi-baloiii...

23 January 2010

Panas Hati

Last night geram betul aku...
Geram dengan hubby..
Geram dengan si kecik tur...

Hubby dah selamat ke lala land...
Aku pun on the go....dah lar kaki cramp...
Sengal betollar dah 2 hari sakit kaki...
Kalo boleh tukar pakai dah lama ku cari kaki baru....

Si kecik tur buat hal pulak tengah malam-malam buta...
Dah tau mama-papa-penat-macam-nak-pengsan bole dia terkinja-kinja atas katil...
Siap buat aksi akrobatik melenting-lenting kat badan papa yang gebu tur
Aku dah tak amik pusing biarlar asal Tihi tak kacau mama.. dah tak larat...badan penat..

Tiba-tiba hubby boleh kejut aku suruh tidokan anak...
Aku buat-buat tak dengar...huh kejam tak haku...
Jap lagi hubby paksa bangun sound aku suh bangunnnn..

Tengah-tengah malam juga aku jadi perempuan-hijau-rambut-gerbang-bangun-dari-tido

"awak fiza penat..awak lar tidokan fatihi boleyy??"
"abis awak ingat zaki x penat, dah lar keluar subuh balik malam awak x pikir ker"
"fiza lain fiza kuli orang suruhan kena buat itu ini ikut arahan!!
awak lain awak arahkan orang awak buat itu ini kalo penat boleh rest .."


Actually rasa bersalam pun ader sebab cakap macam tur kt hubby..."yang minta maap*
Tapi aku nak juga hubby faham aku pun penat...
Pastu hubby pun terdiam... tetiba jer..
"tihi jom cepat kita tido,mama dah naik hantuangin nanti kena babap papa tak tau"
End up hubby yang tidokan Fatihi....
So malam td mama jengah Fatihi tido peluk leher papa
Yer lar nak peluk pinggang ramping papa tak sampai...
Tihi tak peluk mama pun....*sebak*