18 March 2009

Dulu lain ..Sekarang lain..

Hidup ni sentiasa berubah-ubah..bak kata hubby..arini kita senang..esok lusa pasti kena lalui kesusahan...tu lar hidup namanya...and now aku dah paham...

Tapi yg aku nak jot down kat sini cam tak der kena mengena dengan statement kat atas..hehehe..

Dulu-Masa baru² kahwin ..bole dikatakan tiap² minggu balik
kampung..tak pun malam² balik pagi subuh dah gerak balik Kluang..heaven...I suka gitu..pastu bila hubby dah ade baby bisnes baru dua minggu sekali(itupun dah cukup baik) if not sebulan sekali...maklumlar hubby sibuk dengan keje yg macam tak habisss. BoldNak drive sendiri balik kampung hubby tak bagi..bahaya..*sob.sob*..uwaaa nak balik juga..nak jugak!!
Sekarang-Tiba weekend jer hubby dah cakap nak balik
kampung tak?siap pesan lepas dia hantar aku balik kg dia kena rushing balik Kluang ada kerja..(ok no problem) pastu sempat lg remind kat supertihi supaya jaga mama baik² ,jangan nakal²(macam supertihi tur paham siap angguk²..hehee)---ini mesti nak tebus kesalahan(uishh kejamnya ayat aku nih)..mana taknya sebab nowadays hubby jarang spend tym kat family..but thats not the point of..hubby buat ini semua sebab nak sara keluarga lebih² lagi dah ader anak..he's having more responsibility to take care his family..(so as a isteri perasan mithali haruslah memahami..)

pssst.. jgn tak tahu walaupun jarang balik..dalam sehari tur boleh dikatakan sepuluh kali hubby call mak bapak dia.. tanya khabarlar..tanya hal bisnes lar..tanya adek bongsu kesayangan dia lar..tanya khabar atuk kt Pahang lar+++.. pastu siap boleh sound aku "awak tak call mak awak tanya khabar ke..amacan nenek sihat tak? ..

Dulu-Kalo pegi shopping tak kira lar kat mall ker/flea market ke
/online shopping ke..bila aku dah berkenan wajibkena rujuk pada hubby..mcm biasa statement hubby

"lar design ni bukan lebih kurang ke"
jawapan si isteri: mmg tapi material tak sama..


" nak lagi..bukan ke yang beli ari tur x pakai lagi"
jawapan si isteri:bukan tak nak pakai,sayang lar..

"ni kalo nak beli bole..make sure mesti pakai boleh,ni beli² tapi tak pakai!!"
jawapan isteri yg malas nak bertekak:OK yang no problemto...

Sekarang-"awak tadi Fiza ngan mak pegi BP Mall tau jumpa satu bag..LAWA..harganya $$$..(mesti sebut harga sebelum less dulu utk menunjukkan betapa ruginya jika tak beli)tapi awak ada LESS tau..murahkan..sayang kalo tak beli..bukan selalu ada sales camni..." tapi kali ni jawapan hubby cam luar biasa jer(dengan nada ramah mesra gitu).. "Ok ker? ..tahan tak?..harga berapa? lawa yer..suka tak? BELI lar.. (dengan nada ramas ramah mesra)
jawapan isteri: OHH I LAP U...


updated!!
Kesimpulannya....

Dulu hubbyku agak sangat strict okay!! but sweet like chocolate..hehe..banyak benda kena harus beralah dengan dia..but since hence he becomes more busy than ever before, dia pulak yang banyak beralah dengan aku dan lebih bertolak ansur maybe he feels guilty to leave me alone with child..but alhamdulillah..setegas² hubby,Im so blessed to have this loving & caring husband in my life....(sesiapa yg kenal myhubby since before we get married ..taular betapa tegap tegasnya dia..huhuu)

3 comments:

Pinky Angel said...

ni apa motif entry ni? psl blk kg ke, bisnes baru zaki ke, psl nak beg baru? hehehe..

kompius aku baca. anyway, aku blk BP sabtu ni smpi khamis. aku lg la jauh..sebln skali blk dh ckp bagus. hehe

faiszakee said...

konpius!! haha..entry kali ni caca marba sket..ni kalo buat karangan SPM konfem fail..weh aku dah bubuh"kesimpulan"..
sila jgn fening² okay..

Pinky Angel said...

ohoo.. begitu.. barula phm. hehe..
bgsla, ada give n take. xdpt blk kg slalu, tp dpt beg. okla tu.. hehe