03 August 2009

Short holiday..Mersing...Air Papan

Last 2 weeks hubby decided nak bawa aku dan mak jalan²..tak jauh pun dekat jer di Pantai Air Papan, Mersing.Pastu hubby cam senyap jer..so aku pun senyap jerlar..tak booking pun chalet..tup tup sabtu aritur hubby cakap jom kita pegiiiii....confirmmmm...alamak satu aper pun tak ready..chalet pun tak booking lagi.Sekali call fully booked daaaa..Hubby tak nak stay kat hotel,nak chalet juga..konon² nak merasai keindahan bercanda berdua-duaan di tepi pantai sambil ditiup angin sepoi²...uwaaaaa..mana aku nak cekau chalet...Aku pulak membebel kat hubby , at least booking 1 week before ....sabo jer lar orang dah nak bawa jalan...



Cepat² call mak ajak pergi,adik pun ader sebab UPM cuti kurantin H1N1 aku angkut sekali, lagi ramai lagi best..meriahhhh....siap² apa yang perlu..Hubby pulak tugas dia cari chalet..semuanya unavailable..pastu Hubby plak tetiba teringat customer dia...orang Mersing.Kawan hubby ni family dia ada mengusahakan chalet kat sana.Alhamdulillah, dapat juga booking 1 chalet 2bilik.. siap dapat diskaun lagiiii....tersengih² hubby...legaaaa



We all bertolak petang lebih kurang pukul 6.30 pm .Perjalanan dari Kluang memakan masa lebih kurang 2.30 jam.Dari bandar Kluang terus ke Kahang pastu kena lalu Felda Nita 1 & 2.Jalan kat felda ni sunyi sket,kiri kanan semuanya kelapa sawit..Tapi best juga bukan selalu dapat tengok kan...bila dah malam jalan berkabus...hubby drive slow jer.. banyak lori besar²..gerun juga..tiang lampu pun kejap ada kejap takder...So sampai Pantai Air Papan lebih kurang pukul 9.00 malam...penat tapi best okay.. Last time i was here about 15 years ago and this is the firt tym for hubby...banyak dah berubah dah maju banyak chalet dibina...We had late dinner around 10 pm..kat Air papan tak banyak kedai makan yang buka, nak keluar town kesian kat hubby penat drivee ..menu pun tak pelbagai so we had simple dish..Soriiiii malam tak amik gambo..takut nanti kan ader gambar pelik² muncul..dah lar kat tepi pantai...hehe... Semuanya gambar waktu siangggg...



We all stayed here for 2d 1N..
Chalet Air Papan Beach Resort...






Front entrance view chalet..we all stayed yang tepi sekali room 22...



Ada 2 bilik wif aircond..1 bilik katil king size ada tv( ada astro lagi), 1 bilik lagi katil queen size. ...mini fridge,kettle..dapur jer takde..hehe








Tym ni baru sampaiiii..Alhamdulillah...kecian kat Hubby penat drive....My hubby ni satu perangai dia bila dia tensiiiiiii dengan keje ,HE preferable to opt for a short tholiday....bagi hubby it is leisure time away from loads of work devoted to rest..dekat pun jadilar..so myself sebagai isteri mithali gituuuu... haruslah ikut ke mana hubby pegi...buatnya pegi ngan orang lain....meraungggg aku...




wahhh mak ucu(my youngest sista) posing ker..nak coppp katil....ngeeh..ngehhh...



Oleh kerana bilik yang satu lagi takder TV..maka mak ucu pun mula buat² muka comel dengan harapan dapat beradu di bilik aku..wah..wah..lemak katak ko..mana taknya sampai² on TV terus ader citer "Halimah Jonggang"...berdekah² ..senak perut...Nasib baik hubby tak kisah...Hubby OK jer..mmg niat nak bawa dia orang berjalan dan di samping me-release-kan tensiii...




Ini pulak rupa toilet dia..ada water heater..sederhana besar.. nak mandi berdua boleh sangattt. Chalet ini cuma ada 1 toilet..so terpaksa Q.. amik no beratur..hehe..

tym ni mama baru angkat fatihi masuk bilik...hehe malam tadi tihi tidur ngan mak ucu+nenek..dapatlar mama honeymoon jap ngan papa...

muka tak mandi pagiiii excited+takuttt.....ni third tym fatihi mandi lauttttt.....

ni masa nak balik...posing² jap kat bilik...darling hubby tqqqqqqvm....

sekarang baju feveret ku adalah HITAM...hitam itu menawan...sebenarnya nak cover peyut muncittt dan lemak² degil...uwaaaaa i put on weight nowwwww....

rinduuuuu kat mak..kat adikkkk...nanti ada masa kita jalannnnnn lagiiii...

Insyaallah next tym hubby plan nak ke sini lagi ...pastu buat BBQ...eeeee..seronoknyaaaabubble party..












11 comments:

Pinky Angel said...

ha'ah la faisza..muka makin bulat. tp takleh lawan aku lg. rasa diri mcm makcik2 anak 8 dah..

Ayu SHAMZA EaRyMuA said...

hahaha..!! mane ada muncit pun, leper je aku tengok.. rilex la, tak gumuk mane pun, berisi maknanya happy n bahagia, kan yana?? beshnya cuti2 sambil hanimun, lama gila tak pegi Air Papan.. last pegi time Uni dulu, tapi tym tu laki aku baru jadik boyfren.. nak cuti jugak...

norfaisza said...

ilyana: elehhh...x dernyeee..ko still meletoppp..vogue gituu..aku nak kena menuntut ilmu kurus ngan ko lar..boleyyyy??

ayu:wah² mommy sorang ni..asyik nak babymoon ajer..tp kasik can..kang nnti kena kurantin 44 hari...ala sekali-sekali apa salahnya aku ber"hornyymooonn" ngehh.ngehh.yelah..janji laki cyg..

aja_biee said...

faisza nape ko makin debab?? hehe..
takpe2 tp maintain tomei sama mcm tihi....

faiszakee said...

aja biee: debab...uwaa!!
itu tandanya aku perut aku senang hati...makan berguni²..muahaha

p/s: agaknya kalo aku pakai braces cam ko sureee kurus melecun punyerr...

Pinky Angel said...

ilmu kurus?? ko perli aku ekk??? sekeh kang. hehehe..

lyd said...

Salam fiza,
nampak berisi skit..tp still maintain lagi..
len kali bolehla dtg sini lak..
dah tak jauh tu mersing ngan rompin..kim salam dgn zaki yer.. dan mak kau..

Anonymous said...

hai..boleh tau kontek number chalet nie tak,mcam mnarik chaletnye..

norfaisza said...

hi anon...
ctc no dia 07-7995566/0127914324

Anonymous said...

tak yah laah gi lg lepas ni, blackout 4 kali time aku pergi... lebih bruk lg, ai-cond aku cuci sendiri filter nya.. penutup jsmban pn takfde skru, water heater tak leh pakai

Nora Ahmad Ahsan said...

Salaam..nk tny la.. Ade no fon chalet tu x? Sy nk g ngn fmily 1 HB Feb ni.. Tlg email sy sis. wawa_lady86@yahoo.com or wawalim6886@gmail.com tlg sis...terdesak ni,tmpt lain sume da penuh